2011. május 5., csütörtök

2011. 05. 05.

Az a megtiszteltetés ért, hogy több fotóm is sikeres vadászemberek körében, így az egyik bekerült egy jeles kiadványba. A címe: Magyarok Ázsia vadászösvényein. Az idei Fehován jelent meg és az őzes anyag vezető fotója az egyik bakom.
Aminek, viszont még jobban örülök az az, hogy a májusi Nimród címlapfotója is az én objektívemen keresztül született meg. A dolog érdekessége, hogy a 2 kiadványban szereplő 2 bak egy és ugyanaz. Hiába, a vadászok azért az erős agancsú őzbakokat szeretik elsősorban...mi-tagadás gyönyörű állat.

2011. május 4., szerda

2011. 04. 25.

Ez a nap nem úgy fog bevonulni fotós történetem könyvébe, mint a legvidámabb bejegyzés. Herpai Imi eljött őzeket fotózni. Kb 5 őzet láttunk, de mind már távozóban volt. Aztán verekedő nyulakat vettünk észre a búzában...kúszás-mászás és végre lett pár normálisnak mondható fotó. Hazafelé az ismert kotorék környékén nagy volt a mozgás...5-6 kisróka játszott az erdősávban. Lehettek vagy 2 hetesek. Mivel már nem voltak fények, így úgy döntöttünk, hogy ráülünk majd a következő hétvégén...de jó is lesz... egyébként ez így is történt,de miután 3-4 óra fekvés után nem volt mozgás a kotoréknál, hazamentünk és útközben találkoztunk a vadőrrel, aki újságolta, h lemérgezte az összes ismert kotorékot...köztük a miénket is..grrrrr.
Jajj, nem szaladok ennyire előre...tehát miután boldogan indultunk haza, h lesz végre kisrókás project Imi kitalálta, h nézzük meg a gulipánokat...és most jön a hideg zuhany...nincs mozgás a pocsolyánál...ajjjaj. Az történt, h a homokpad egyik oldaláról a Nap elpárologtatta a vizet így a fészek az egyik oldalról védtelen maradt...ezt róka pajtás ki is használta és mi már csak a feldúlt fészkeket tudtuk konstatálni. A rudi lábnyoma végig ott volt a sárban, így még helyszínelőt sem kellett játszani...azóta sincs jó kedvem...

2011. 04. 22.

Eljött Zsolti gulipánt fotózni és ez azt jelentette, hogy már nagyon korán a vízparton hasaltunk. Csak a babzsák és a szögkereső volt velem, de ők nagyon kellettek:)
A madarak a fészkeik körül tevékenykedtek, egyáltalán nem foglalkoztak a két álcahálós ízével. Nem terveztünk egész nap ott hasalni, annak ellenére, hogy tudtunk volna. A hajnal valami egészen hihetetlen színeket vetített a vízre, a tájra és a madarakra. Ilyennek még sohasem láttam...rózsaszín volt minden. Láttunk réti cankókat is. Olyan 8-ig gulipánoztunk, majd egy öreg bak jött elő a repcéből és a vízen keresztül átjött a mi oldalunkra,hogy aztán ismét bemenjen a repcébe...nem is értem. Természetesen utána lopakodtunk...rafinált vén legény lehet ez a bak, mert sehogy sem tudtuk normálisan megközelíteni, mindig gyanús volt neki valami. Ezután egy másik táblában nagyon jól megközelítettünk egy bakot és egy sutát, de annyira közelre kerültünk, hogy csak a suta dugta ki a fejét a repcéből, a bak egyből kereket oldott. Délután egy másik területen őzeztünk, de "csak" a parlagi párt figyelhettük meg, amint dolmányosok és bíbicik zavargatják őket. Láttuk a különleges agancsú területes bakot is, tehát még nem ismerik a vadászok őkelmét.
.