2011. június 20., hétfő

2011. 06. 13.

Tiszafüred.
Minden évben kötelező június közepén!
Miért???
Virágzik a Tisza!
Ezek a gyönyörű élőlények addig élnek, míg elszámolsz százig...as the saying goes!
Szerencsére az elejét most is elcsíptem!
Sokat fotóztam csónakból azon a hétvégén...főleg bakcsók, gémek, kócsagok, vöcskök, szárcsák mozogtak, de előkerült más is.
Nagyon nagyon nagyon nehéz jó fotót készíteni a kérészről...most már tudom. Igazából az optika megválasztása is gondolt okozott. Legalkalmasabbnak a nagytelét találtam a feladatra, de úgy gondolom, hogy 300 mm a kellő gyújtótáv. 3 nap alatt 5 értékelhető fotó született...hááát.
Legutóbb 70-300-as telével próbálkoztam és jóval több lett az éles képek aránya...
Legalább a vízimadarak nem hagytak cserben:))

2011. június 2., csütörtök

2011. 05. 30.

Tudtam ,hogy egy közeli réten sok pipacs virágzik és gondoltam estefelé szétnézek nagylátószöggel, meg makróval a területen. Nem bántam meg, mert gyönyörű volt a naplemente és rengeteg volt a vadvirág is. Először azt sem tudtam honnan közelítsem meg a témát...végül a részletek mellett döntöttem és próbáltam tetszetős kompozíciókat találni...hát ez lett a végeredmény.




2011. 05. 29.

Jól indult a nap. Herpei mester hívott, hogy nézzük meg a gyurgyalagokat délután...menjünk...miért ne. Fotóztam már ezt a színpompás madarat, de épített lesből még soha. Kíváncsi voltam mennyire zavarja a fotózás...hát...semennyire. Nem egy nagy kaland gyurgyit fotózni. Nem sokat voltunk kint-kb 2 órát-de egész sok fotót sikerült csinálni. Volt párzás, ajándék, habitus, akció és gyorsan repült az idő. Biztosan megyünk még...

2011. 05. 13.

Nem terveztem mára semmit, de olyan kellemes idő volt, hogy nem ülhettem a babérjaimon...irány a természet. Különösebben még halkan sem mentem, amikor a repcében vörös foltokat vettem észre. Miért ne?...gondoltam és csak úgy elindultam az állatok felé. Ez a művelet annyira jól sikerült, hogy egészen közel jutottam és akkor már átváltottam lopakodó üzemmódba. Nem ragozom...a nagy bak csipegetett a repcében és vele egy suta. Nagyon közel lehettem, de mivel a bak elfeküdt semmit sem láttam belőle. Elkezdtem riasztani, mire kirobbant a repcéből és kecsesen tovább állt. ..Csodaszép állat. Ezután nemsokkal találkoztam a másik ott élő öreg harcossal...tuti 400g felett van ős is.
Hazafelé a gólyákat és a bíbiceket figyelgettem és találtam egy csapdát is benne egy élő szarkával. Úgy működik, hogy az élő madár becsalogatja a többit és azokat is foglyul ejti a szerkezet.