2012. március 27., kedd

2012. 03. 25.

Hosszú ideje nem lopóztam már őzek nyomában, így már éppen ideje volt.
Napsütés ezerrel, gyenge szél...ideális. Még a kocsiban voltam, amikor észre vettem egy barkás bakot a poros út mellett. Igyekezett a közeli gazosba lefeküdni...gondoltam csak simán kiszállok és majd meglátjuk...így is lett. Kipakoltam bezártam az autót és elindultam az állat felé. Mivel semmilyen reakciót sem mutatott gondoltam lemegyek négykézláb és úgy folytatom...amikor már közel voltam lementem hason kúszásba. Szerencsémre a szelem jó volt és egy sutát is észre vettem a bak közelében. Lényeg a sztoriban, hogy ezt a bakot már 3. éve ismerem és ennek nagyon örülök. Most kezd tisztítani, tehát még nem egy koros példány....találkozunk augusztusban:)

A suta szelet kapott és elvitte a bakot, de 300 m után megálltak és még egyszer be tudtam cserkelni őket.
Alig mentem 50 m-t 8 őz mozgott előttem a vetésen.Az egyik olyan közel jött, hogy majdnem nekem szaladt. Itt is eltöltöttem 1 órát...nézegettem a 2 barkás bakot élveztem a napsütést.
Nagy örömömre a parlagi sas pár is termikelt egy sort fölöttem, tehát semmi bajuk...remélem a fészekben is van valami.
Ismeretlen madárfajt fedeztem fel a területen...csapatban voltak és a földön keresgéltek. Pontos fajnevet csak a határozás után mondanék, mert nem vagyok biztos a dolgomban...

2 megjegyzés:

  1. Jó képek!A kismadarak aranylilék szerintem.

    VálaszTörlés
  2. Én is erre gondoltam elsőre, de még nézegetem őket!

    VálaszTörlés