2011. június 20., hétfő

2011. 06. 13.

Tiszafüred.
Minden évben kötelező június közepén!
Miért???
Virágzik a Tisza!
Ezek a gyönyörű élőlények addig élnek, míg elszámolsz százig...as the saying goes!
Szerencsére az elejét most is elcsíptem!
Sokat fotóztam csónakból azon a hétvégén...főleg bakcsók, gémek, kócsagok, vöcskök, szárcsák mozogtak, de előkerült más is.
Nagyon nagyon nagyon nehéz jó fotót készíteni a kérészről...most már tudom. Igazából az optika megválasztása is gondolt okozott. Legalkalmasabbnak a nagytelét találtam a feladatra, de úgy gondolom, hogy 300 mm a kellő gyújtótáv. 3 nap alatt 5 értékelhető fotó született...hááát.
Legutóbb 70-300-as telével próbálkoztam és jóval több lett az éles képek aránya...
Legalább a vízimadarak nem hagytak cserben:))

4 megjegyzés:

 1. Hangulatos képek. Sajnálom, hogy már évek óta ki kell hagynom a Tiszavirágzást. Ilyenkor sajna a munka nagyon elfoglal.
  Saját csónakkal voltatok? Állvánnyal vagy kézből fotóztál? Szép alacsonyak a nézőpontok.
  Ügyes munka..

  VálaszTörlés
 2. Csá Attila!

  Kenuból fotóztam, úgy hogy a táskám tetején volt a babzsák és azon az optika. Figyelj, ha van kedved, vagy időd összehozok egy kenus fotózást. A 800-assal a bakcsó szemét is le lehet fotózni és az állványt is meg lehet oldani.

  VálaszTörlés
 3. Helló Sándor!
  Az lenne a kérdésem, hogy a madarakat a Tisza-tónak pontosan melyik részén csípted el, és hol bérelted a kenut?Van túravezetőre lehetőség?
  Bocsi a sok kérdés miatt, csak hamarosan én is megyek a Tisza-tóra, és a "legforgalmasabb" helyre akarok menni madarak szempontjából. :)
  Egyébként szerinted 500mm elég lesz a madarakhoz, és az f/8-as fényerő napos időben?

  VálaszTörlés
 4. Szia!
  Tiszafüred- Tiszaörvény között a holtágakban fotózok. Bármelyik kikötőbe , vagy strandra bemész lehet kenut-csónakot bérelni.
  Az 500mm teljesen elég...a madarak arrafelé megszokták a csónakokat, így közel tudsz menni. 8-as rekesz normális fényekben bőven elég. Hajnalban és napnyugtakor csak masszív állvány...sok sikert!

  VálaszTörlés