2011. február 2., szerda

2011. 01. 29.

Végre nagyvadfotózásra indulhattam Kezs(www. kazsu. blogspot.com) fotóstársam invitálására a Mátrába. A történet előzményeként annyit, hogy betelt a pohár...a Bükkben sohasem látok fotózható távolságban állatokat és ezért kezdek elmozdulni a Mátra felé. Kezs "ígért" muflont, szarvast, vaddisznót és bevallom őszintén: vártam a szombat reggelt. Hét körül már a területen voltunk és elindult a cserkelés. Arra számítottunk ,hogy a muflonokat leszorítja a hó a magasabb területekről a völgyekbe és ott könnyebben lehet fotózni őket. Sajnos a hó kérgesre fagyott, így nem lehetett halkan közlekedni. Naposabb, déli oldalon viszont jobban elolvadt, így arra indultunk. Nem kellett sokat menni és máris csipegető mufloncsapatba ütköztünk a hegyoldalon. Volt köztük pár közepes kos és főleg jerkék. 30-40 méterről tudtuk őket fotózni:) A délelőtt folyamán többször
találkoztunk muflonokkal és végre láttam fotós távolságból SZARVAST is. Gyorsan elrepült az idő, de nagy élmény volt az tuti.
Dél körül tettünk egy rövid kirándulást a Tarjánka-szurdokba. Mit mondjak, ha nem tudom, hogy kis-hazánkban járunk el sem hiszem. Azt a helyet látni kell!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek a felvételek! Abszolút kedvenc az a kép,amelyiken a muflon pont bele néz a kamerába!

    És végre olyan képeket is nézegethetek,ahol süt a nap. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Én is nagyon örültem a muflonos fotóknak. Nem volt egyszerű megtalálni a lehetőséget, de végre összejött.
    A napsütés- mondanom sem kell- csak azon a szombaton volt...
    Örülök, h tetszenek a fotók:)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés