2012. augusztus 9., csütörtök

2012. 08. 04.

Hajnali fél ötkor már a területen figyeltünk. Vártuk  a pirkadatot és lestük az őzeket.
Mára is forróságot jósoltak, de a hajnal azért nagyon kellemes hőmérsékletet biztosított....éppen ezért volt furcsa, hogy alig láttunk őzet a legjobb őzes területen.
Magányos bak ballag a kukorica felé....na ezt ide hívom....a hangokra még csak a fejét sem fordítja felénk...mintha nem is az üzekedés kellős közepén járnánk.
Végig cserkeltük azokat a helyeket, ahol mindig a legjobban ugranak a bakok és legbiztosabb az üzekedés....siralmas, de még őzet sem láttunk. Pár kölyök róka egerészett a lucernában és ennyi.
Furcsán viselkednek idén az őzek...nem tudom, hogy miért(a forróságra gondolok). Még a tejfölösszájú fiatal bakok sem mutatnak érdeklődést a hangokra.
Szerencsére bekúszott egy fátyolfelhő a Nap elé, így nem lettek gyorsan kemények a fények...10 óra körül-hazafelé menet-még megnéztünk egy helyet...Az első hangokra hosszú szárú, koros bak rohan ki a fasorból...szépen bejött, de nem a legjobb széllel, így távozott is elég gyorsan...
Nem volt mit tenni beültünk a fasorba és vártunk...ez volt a legjobb ötlet, mert rövid időn belül oda sétált hozzánk egy gidapáros és egy szép bakot is láttunk...

Délután egy másik területre néztünk ki, de a helyzet ott sem volt jobb. Láttunk egy magányos, csontsovány sutát-mintha már leüzekedett volna-valamint egy középkorú bak szaladt ránk teljesen váratlanul.

Szóval nem tudom hová tenni a helyzetet...vagy vége van már az üzekedésnek, vagy csak most kezdődik..esetleg a kánikula miatt éjszaka van a fő mozgás, nappal meg a pihenés...????

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése