2012. augusztus 1., szerda

2012. 07. 31.

Végre...amire egy éve várok ismét elkezdődött...üzekednek az őzek.
Ez a délután is úgy indult, hogy nyoma sincs a násznak...fülledt meleg, semmi mozgás.
Velem tartott Zsolti barátom is és ahogy ez lenni szokott meghozta a szerencsémet...
Kezdem azzal, hogy a parlagi sasokhoz egész közel jutottunk, ha szerencsésebbek vagyunk a fénnyel most lenne pár nagyon szép sasos fotóm.

A lucernába fekve hívtam és a sikertelenséget egy nappali pávaszem feledtette...gyönyörű lepke.

Ahogy nyúltak az árnyékok úgy lett egyre jobb a mozgás a területen. Először egy éves bak váltott ki elénk a lucernára. Jól elszórakoztunk vele, bár a sípra egyáltalán nem reagált. Szerintem azt sem tudta, hogy mik ezek a hangok.





Tovább cserkelve egy sutát vettünk észre, teljesen egyedül...arra gondoltam, hogy még mindig nem indult el a keringő...de akkor a túlsó fasorból egy másik suta vágódik ki, nyomában egy fehérre fent agancsú, koros bakkal...VÉGRE!
Mindjárt jobb lett a kedvem és ismét belelkesedtem. Közelebb mentünk a pároshoz, de ők ismét beváltottak a fasorba...jó helyen voltunk, így nem is akartunk tovább menni.
Közbe magányos bak jelenik meg úgy 300 méterre tőlünk...a vágyakozó hangra futva indul felénk, de lelassít...már látom, hogy ő is fiatal és nagyon tart a terület rangidős bakjától. 50 méterig jön, de fordul a szél és máris elillan...
A fények most már a mesés kategóriát súrolják és örömünkre ismét meglátjuk az előző párost...
A bak semmilyen hangra nem jön közelebb, de azért látszik, hogy érdeklődik...sajnos a fény gyorsan szűnik és sehogy sem indul meg a bak felénk...vagy mégis...
Ilyen lassan őzet sétálni még nem láttam...de közeledik. A legjobb távolságban megáll és nézelődik...furcsa ez a viselkedés egy ilyen dörzsölt harcostól...a Canon ismét hatlövetűvé alakul és füstöl. Annyi csak a baj, hogy ezek a fotók már fél kilenckor készültek.
Érdemes az exif adatokat megnézni és ennek tükrében a képet:
400 mm-1/25 sec-f5,6-iso 1600-1/3 alexpó-kézből
Legszívesebben kint aludtam volna a réten, hogy hajnalban folytathassam.. folyt. köv.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése