2011. április 5., kedd

2011. 04. 02.

Ennek a bejegyzésnek azt a címet is adhatnám, hogy a fácándürgés bűvöletében...na igen, eltöltöttem pár órát egy király lesben és beleláthattam egy kicsit a fácánok rejtett életébe. Zsolti haverom ügyeskedte össze a bunkert és a szerda hajnal már a lesben ért. Leírhatatlanok ezek a tavaszi hajnalok, úgyhogy én meg sem próbálom:)
A tisztáson 1 "fő"kakas és 6 tyúk tevékenykedik rendszeresen és joggal reménykedtem, hogy összejön a fotósorozat. Az eddig eltöltött órák alatt sok mindent láttam: söprés, párzás, kaktolás, kergetőzés, terelgetés... A teljesítményem nem volt az igazi, mert kb 1000 expóból csak pár darab az igazán kedvemre való. Egyébként nem könnyű fácánt fényképezni. A hosszú farka miatt sohasem fér bele teljesen a keresőbe és a szép kakast is mindig takarja egykét tyúk. Eddig nagyon élvezem ezeket a hajnalokat és még gyúrom a témát pár alkalommal...mondjuk azt vettem észre, hogy a kakas már nem udvarol olyan hevesen szeretett tyúkjainak... szűnik a varázs, a tyúkok nem sokára elülnek és a színes lovagnak már csak a területét kell védenie. Ők is a hajnalt szeretik. Amikor már felkelt a Nap eltűnnek a bozótban és ott szöszmötöltek a továbbiakban. Az üres percekben jól elszórakoztam a kis énekesekkel(barátcinege, széncinege, zöldike, erdei pinty, citromsármány, erdei szürkebegy, vörösbegy, fekete rigó).


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nem tudom emlékszel e még rám, Kőrös Tamás vagyok, a Naturából.
    Először is gratulálni szeretnék fácános fotóidhoz, nem egyszerű őket lefotózni az egyszer biztos!
    Másodszorra pedig azt szeretném kérdezni, hogy láttam, hogy kiléptél a Naturából, és hogy nem lenne e kedved visszajönni?Már kezd újraéledni a fórum, te is segíthetnél, ha töltesz fel fotókat, és kommentálsz.
    Válaszodat előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Szia Tamás!
    Örülök, h ilyen lelkes vagy és megsüvegelendő ez az elhatározásod, h megszilárdítod Attila oldalát. Arról a fórumról azért léptem ki, mert egyszerűen már nincs időm ennyi helyen hozzászólásokat írni meg képeket feltölteni. A kis szabadidőmben inkább kint vagyok a természetben és nyomom a gombot.Azért még néha elkeveredek az oldalra és belenézek abba a közegbe is. Mindenesetre örülök, h tetszenek a fotóim és ha a jövőben változik a munka-szabadidő arány, akkor szívesen visszatérek!

    VálaszTörlés