2011. július 23., szombat

2011. 07. 22.

A mostani egy cankós időszak.
A kis lesem nagyon jól működik. A madarak már teljesen megszokták, bár gém és kócsag azóta sem tisztelt meg a jelenlétével.
A legnagyobb számban réti cankók keresgélnek az iszapban, de tegnap 2 billegetőcankó is megjelent. Folyamatosan látok piroslábú cankót és pajzsoscankókat is. A bíbicek az eső után eltűntek. Nagyon vártam a gólyatöcsöket és már többször megjelentek, de csak pár percre. először mindig az öreg madár jelenik meg. Szétnéz és ha minden rendben rikolt párat és jönnek a fiatalok. Egy gólya is rendszeres vendég és gulipánt is láttam már.
Ha a víz kitart őszig sok órát fogok még ott hasalni. Most tervezek egy lest, csak azt teljesen ellenfényesre állítom be.

A tegnapi nap legjobb pillanatiban 2 réti cankó verekedett össze valami badarság miatt:))

6 megjegyzés:

  1. Szia Sanyi!
    Gratulálok,nagyon szépek a képek!
    Jól kifogtad,megtaláltad a helyet...Azt szeretném megkérdezni,h a lesnek hogy oldottad meg a vázszerkezetét,miből van,stb?A zöld ágak alatt van még vmi plusz burkolás is?
    Köszönöm válaszod,Peti.

    VálaszTörlés
  2. Hello!
    A lehető legegyszerűbben: leszúrok a földbe 5 db meghajlított szőlőhuzalt, mert annak van tartása, de hajlékony is. Arra ráterítem az álcahálót és azt burkolom leveles gallyakkal.
    Megcsináltam a sátrat délután 4kor és 6kor már cankót fotóztam belőle.

    VálaszTörlés
  3. Hm,ügyes!Köszi a tippet,kipróbálom én is...
    Szőlőhuzal...ez gdolom kb 2-4mm-es vasdrót?

    VálaszTörlés
  4. Na,még egy utolsó kérdés...
    Milyen sűrűn rakod,hány db szükséges egy fekvő leshez?Gdolom az álcahálót kifeszíted rajta,kicövekeled,h a rárakott ágak ne nymoják be...?

    VálaszTörlés
  5. A testhosszomon elosztva 5 ívet rakok le és erre feszítem a hálót pár helyen, dróttal!
    A gallyakkal való kellő álcázás fontos, de nem kell túlzásba vinni!

    VálaszTörlés