2024. február 3., szombat

2024. 02. 03.

 Már 24' február van. 

A szeptemberi bőgés után nem nagyon volt mit fotóznom. A puszta felénk eső része üres lett. Őzek után nem indultam el, tiszta sár volt minden, más meg nem nagyon volt. Így telt el az egész ősz, de egy hidegebb, decemberi napon kisétáltam az egyik lesemhez és úgy döntöttem elkezdem etetni a ragadozó madarakat. Kivételesen nem földre pozícionáltam a jeleneteket, inkább a beülőre koncentráltem. A projekt sajnos egyik oldalról nem hozta meg a várva várt öreg parlagit-legalábbis csak részben. Ugyanis többször láttam őket a közeli fák tetején, de nem méltóztattak lejönni elém, sőt a rétisasok sem...nem jó így a sasfotózás, el is határoztam, h változtatóóni fogok jövőre. 15 szarka és egy stabil ölyv járt a bőven etetett placcra, de mindegy h plusz, vagy nagyon mínusz volt...más nem jött....
Egyébként varázslatosak voltak a hajnalok...csak a sasoknak nem tetszett a körítés.

Néha kimásztam egyet cserkelni, de nem voltam túl elszánt fotóilag, a séta jobban esett.Viszont két dolgot azért hozott ez az időszak... egy csomó jó belvizet találtam...hatalmas belvizeket. Amennyiben kitart tavaszig-és miért ne tartana-biztosan jókat fogok partimadarazni. A másik pozitívum, h az üres órákban volt időm a videózásról olvasgatni, szoftvereket tanulmányozni és az olvasottakat átülteti a gyakoraltba.... és az R6 nagyon is alkalmas mozgóképek rögzítésére, így elkezdtem rövidfilmeket csinálni...nagyon tetszik ez nekem, arra jöttem rá. Felteszek pár linket, nézzétek meg őket a YouTube-on:

https://www.youtube.com/watch?v=eRar_Me1t5s&t=61s

https://www.youtube.com/watch?v=wfwLTt8C6rc

https://www.youtube.com/watch?v=uFlqyXTmL08

https://www.youtube.com/watch?v=z6Ls2SFkn8s

Itt járok most, vannak terveim tavaszra. Belvizes fotózás, a holtág az úszó lesekkel, a vércsék és a baglyok stb...dehogy mire lesz lehetőségem és időm, az más kérdés :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése